Лабараторыя з'яўляецца базай як для вучэбнай, так і для пазанавучальнай дзейнасці студэнтаў у рамках выкладаемых дысцыплін «Тэхналогія прыгатавання ежы», «Беларуская нацыянальная кухня», «Абсталяванне харчовай вытворчасці», «Таваразнаўства харчовых прадуктаў», садзейнічае ўдзелу студэнтаў у выкананні навукова-даследчых і іншых відаў творчых прац.

Вучэбная дзейнасць студэнтаў у лабараторыі арганізуецца ў адпаведнасці з вучэбнымі праграмамі па дысцыплінах, патрабаваннямі тэхнікі бяспекі і пажарнай бяспекі, а таксама правіламі і нормамі санітарна-тэхнічных умоў працы.

Лабараторыя стварае ўмовы для фарміравання ў студэнтаў практычных навыкаў прыгатавання розных страў, першаснай і цеплавой апрацоўкі харчовых прадуктаў, сервіроўкі стала і правіл падачы страў у ходзе практычных і лабараторных заняткаў.

Асноўнымі напрамкамі работы лабараторыі з'яўляюцца: развіццё вучэбна-матэрыяльнай базы; удасканаленне адукацыйнага працэсу; навукова-метадычная работа; навукова-даследчая праца; вучэбна-метадычная работа; выхаваўчая работа сярод студэнтаў.

Для фарміравання ў студэнтаў практычных навыкаў прыгатавання і розных страў, першаснай і цеплавой апрацоўкі харчовых прадуктаў, сервіроўкі стала і правіл падачы лабараторыя тэхналогіі харчовай вытворчасці абсталявана электраабсталяваннем (электрапліты, паветраачышчальнікі электрычныя бытавыя, электрычныя бытавыя назапашвальныя воданагравальнікі, халадзільнікі-маразільнікі, ЗВЧ-печы, машына пральная бытавая аўтаматычная, машыны кухонныя электрычныя, фрыцюрніца, блендэры), электрапрыборамі (электрачайнікі, кававарка, электраміксеры), неабходным інвентаром і посудам.

Лабараторна-практычныя заняткі па тэхналогіі прыгатавання ежы ўяўляюць сабой злучальнае звяно паміж тэарэтычным і вытворчым навучаннем. Практычная дзейнасць студэнтаў носіць творчы характар, спрыяе набыццю і актыўнаму выкарыстанню ведаў, фарміраванню тэхналагічнай культуры.

План работы лабараторыi тэхналогіі харчовай вытворчасці на 2023-2024 вучэбны год

Вынікі дзейнасці лабараторыi тэхналогіі харчовай вытворчасці за 2022-2023 вучэбны год

Лабараторыя тэхналогіі харчовай вытворчасці Лабараторыя тэхналогіі харчовай вытворчасці Лабараторыя тэхналогіі харчовай вытворчасці Лабараторыя тэхналогіі харчовай вытворчасці

Кантактная інфармацыя
Адрас:
вул.Паркавая, 62, 225401 г.Баранавічы, Брэсцкая вобл.
Дэкан:
Яцэнка Таццяна Яўгенаўна
Тэлефон:
+375 163 68 00 54
Факс:
+375 163 68 01 24
E-mail:

 

САЙТЫ СТРУКТУРНЫХ ПАДРАЗДЗЯЛЕННЯЎ